Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας είναι ένα μηχάνημα που έχει την ικανότητα να αντλεί θερμική ενέργεια από μια "δεξαμενή" και να τη μεταφέρει σε μια άλλη. Εάν, για παράδειγμα, θεωρήσουμε ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι η μία δεξαμενή και το εσωτερικό μιας κατοικίας η δεύτερη, με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας μπορούμε να αντλ'ησουμε θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον και να τη χρησιμοποιήσουμε για να ζεστάνουμε το εσωτερικό της κατοικίας.

Οφέλη από την εγκατάσταση και χρήση αντλιών θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια μόνο για την κίνηση των μηχανικών τους μερών. Μπορούμε έτσι να θεωρήσουμε πως αντίθετα με τα συμβατικά συστήματα, χρειάζονται μόνο 25% ενέργεια ενώ το υπόλοιπο 75% το παίρνουν από το περιβάλλον. Έτσι πετυχαίνουν υψηλά επίπεδα οικονομίας. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως η αντλία θερμότητας είναι πολύ μικρότερη, ασφαλέστερη και πιο καθαρή από την πλειοψηφία των συστημάτων θέρμανσης (λέβητες πετρελαίου - αερίου - πέλλετ, ξυλόσομπες κτλ.).

Γιατί να επιλέξω αντλία θερμότητας;

Γιατί είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης αυτή τη στιγμή σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο (σύμφωνα με μελέτη του Ε.Μ.Π.) καθώς μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80%.

oikonomika_stoixeia_emp_gia_antlia_thermothtas

 

Δυνατότητα συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"

Δυνατότητα εξοικονήμησης στο κόστος επένδυσης και λειτουργίας μέσω των επιδοστήσεων και των φορολογικών ελαφρύνσεων που προδφέρει το πρόγραμμα.

Ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, με τη χρήση τεχνολογίας inverter

Η τεχνολογία inverter επιτρέπει στην αντλία θερμότητας να μεταβάλλει την απόδοσή της, διατηρώντας ονομαστική ικανότητα θέρμανσης ακόμα και όταν η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλή. Επιπλέον με τη χρήση inverter εξασφαλίζεται αθόρυβη λειτουργία των αντλιών θερμότητας ακόμα και στη μέγιστη ισχύ τους.

Η εταιρεία μας έχει συνάψει μια άριστη συνεργασία με την HITACHI - έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές αντλιών θερμότητας παγκοσμίως με ίσως τα αποδοτικότερα μηχανήματα στην αγορά έτοιμα να καλύψουν κάθε σας απάιτηση. Με τη μεγάλη μας εμπειρεία και με πολλά έργα εν λειτουργία μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε με τη μεγαλύτερη απόδοση για εξοικονόμηση ενέργειας. Δείτε περισσότερα για τις αντλίες θερμότητας HITACHI.

      Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία χρειάζεστε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.