klimatismos-hitachi-header-resized

 

Νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία εναρμονισμένη με τους Περιβαλλοντικούς στόχους 3x20 έως το 2020

Προκειμένου να ανταποκριθεί στους περιβαλλοντικούς στόχους 3x20 (-20% στην κατανάλωση ενέργειας, -20% στην εκπομπη CO2, +20% ανανεώσιμη ενέργεια) που έχει θέσει μέχρι το 2020, η Ευρώπη αναθεώρησε την αρχική Οδηγία Οικολογικού σχεδιασμό διευρύνοντας τις εφαρμογές της σε όλα τα προϊόντα που έχουν σχέση με τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας (π.χ. κλιματιστικά, παράθυρα κ.α.). Η νέα Οδηγία Οικολογικού σχεδιασμού ονομάζεται ErP (Energy related Products).

Τι είναι ο Οικολογικός σχεδιασμός;

Ο Οικολογικός σχεδιασμός εξετάζει για κάθε προϊόν αν πληρούνται οι προϋποθέσεις σχετικά με την "εκπομπή CO2" και την "κατανάλωση ενέργειας καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του (από το σχεδιασμό μέχρι το τέλος της ζωής του, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράσ του).

Πως επηρεάζει το ErP τα κλιματιστικά και τις θερμαντικές συσκευές

Ο Οικολογικός σχεδιασμός ότι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική επίπτωση εντοπίζεται κατά την "περίοδο χρήσης" των παραπάνω προϊόντων. Για το λόγο αυτό, το ErP καθορίζει τα ελάχιστα επίπεδα απόδοσης για τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ταυτόχρονα, το ErP καθορίζει το περιεχόμενο της σχετιή σήμανσης των προϊόντων για τον τελικό καταναλωτή με στοιχεία για την απόδοση, τη στάθμη ήχου κ.α., με σκοπό να τον βοηθήσει στην επιλογή του.

Το επίπεδο απόδοσης στηρίζεται πλέον στην εποχιακή απόδοση της συσκευής, η οποία εκφράζεται μέσω του δείκτη SCOP για τη θέρμανση και του δείκτη SEER για την ψύξη για ένα μέσο Ευρωπαϊκό κλίμα αντικαθιστώντας πλέον τις ονομαστικές ιστορικές τιμές του COP και του EER.

Πως οι δείκτες SCOP και SEER δίνουν ακριβέστηρη εκτίμηση της πραγματικής απόδοσης της συσκευής κατά τη διάρκεια της συνολικής περιόδου χρήσης.

Η παλία "ονομαστική τιμή COP" προσδιορίζει την απόδοση μιας συσκευής σε ένα σημείο μέτρησης: +7οC εξωτερικά, 20οC εσωτερικά, με το συμπιεστή υπό πλήρες φορτίο.

Η νέα "τιμή SCOP" προσδιορίζει την εποχιακή απόδοση μιας συσκευής θεωρώντας:

  • 5 σημεία μέτρησης: -10oC, -7oC, +2oC, +7oC, +12oC εξωτερικά, 20oC εσωτερικά
  • Διαφορετικές ταχύτητες συμπιεστή (υπό πλήρες φορτίο και υπό μερικό φορτίο)
  • Βοηθητική κατανάλωση (κλειστός θερμοστάτης, κλειστή συσκευή...)
  • Συνθήκες θερμοκρασίας (αριθμός ωρών ανά εξωτερική θερμοκαρσία) ανάλογα με την κλιματική ζώνη (μεσαία κλιματική ζώνη για συμμόρφωση με ErP)
  • Θερμικό φορτίο κτιρίου (Pdesign)

 Πίνακας ενεργειακής κατάταξης

pinakas_energeiakhs_katatakshs_resized

 

energeiakh_katanalosh_inverter_hitachi

Η απάντηση της HITACHI:
2 χρόνια μπροστά από τους κανονισμούς!

Σε διεθνές επίπεδο, η HITACHI ανέπτυξε το περιβαλλοντικό όραμα για το 2025. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα της εταιρίας. Χάρη σε αυτή τη φιλοσοφία, η HITACHI υπερκαλύπτει, μέσω καινοτομιών, τις απαιτήσεις για συμμόρφωση των προϊόντων της με τον Οικολογικό σχεδιαμό, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και περισσότερες λύσεις στη θέρμανση πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η στρατηγική της HITACHI σε 2 βασικούς άξονες:

  • Όλα τα προϊόντα HITACHI, που σχετίζονται με τον κανονισμό "Lot 10" (οικιακές και εμπορικές σειρές) και διατίθενται στην αγορά από την 1η Ιανουαρίου 2013, καλύπτουν ήδη τους στόχους που έχουν τεθεί έως το 2015.
     
  • Προκειμένου οι καταναλωτές να διαθέτουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε προϊόν, η HITACHI τους ενημερώνει για την απόδοση των οικιακών προϊόντων της, όχι μόνο στη μεσαία ζώνη (υποχρεωτική από τον κανονισμό), αλλά και στις υπόλοιπες κλιματικές ζώνες, καθώς η ενεργειακή συμπεριφορά της συσκευής εξαρτάται από τον τόπο λειτυργίας της. Η ενεργειακή σήμανση στην πορτοκαλί ζώνη (warm) ανταποκρίνεται σε μεγάλο ποσοστό καλύτερα στη γεωγραφική θέση της Ελλάδας και της Κύπρου.

Stainless Clean
Πρωτοποριακό Σύστημα για Πραγματικά Καθαρό Αέρα.

Για να έχετε στο χώρο σας πραγματικά υγιεινό αέρα, η HITACHI εφάρμοσε την τεχνολογία Stainless Clean. Τα εσωτερικά μέρη των κλιματιστικών HITACHI είναι ανοξείδωτα, προσφέροντας έτσι πρόσθετη προστασία κατά των βακτηριδίων, της σκόνης και της βρωμιάς, ενώ παράλληλα είναι πιο ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου.

Μείωση Βακτηριδίων κατά 99%

Όταν τα βακτηρίδια έρχονται σε επαφή με την ανοξείδωτη επιφάνεια, τα μεταλλικά ιόντα προσκολούνται επάνω τους, αναστέλλοντας έτσι τη δράση τους. Η ύπαρξη βακτηριδίων μειώνεται κατά 99%, εξασφαλίζοντας πιο υγιεινό και καθαρό περιβάλλον.

Λιγότερη σκόνη

Η ανοξείδοτη επιφάνει συγκεντρώνει 51% λιγότερη σκόνη σε σχέση με το πλαστικό, ενώ παράλληλα δημιουργεί ελάχιστο στατικό ηλεκτρισμό, που απαιτεί μια από τις βασικές αιτίες συσσώρευσης σκόνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρείται το κλιματιστικό πιο καθαρό.

Εύκολο καθάρισμα

Η ανοξείδωτη επίστρωση του προ-φίλτρου προλαμβάνει τη συσσώρευση σκόνης, αλλά παράλληλα διευκολύνει και το καθάρισμά του. Έτσι, το προ-φίλτρο καθαρίζεται εύκολα, απομακρύνοντας σκόνη και άλλα λιπαρά στοιχεία, χωρίς τη χρήση νερού.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ -15οC

Τα κλιματιστικά Inverter HITACHI λειτουργούν και αποδίδουν ακόμα και στους -15οC. Έτσι, όσο δύσκολος κι αν είναι ο χειμώνας, εσείς ξέρετε ότι τα HIATCHI θα σας κρατήσουν ζεστούς. Ιδιαίτερα, η σειρά Premium μπορεί να λειτουργήσει έως τους -20οC .

ΑΘΟΡΥΒΗ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η νέα σειρά κλιματισμού Inverter της HITACHI, προσφέρει εξαιρετικά αθόρυβες μονάδες. Η σχεδίαση των στοιχείων της εσωτερικής μονάδας διευκολύνει τη διέλευση μεγαλύτερης ροής αέρα και παράλληλα ελαχιστοποιεί την πίεση και το θόρυβο.

      Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία χρειάζεστε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.