thermansi_1

Η εταιρεία μας με πολυετή εμπειρία στον χώρο της θέρμανσης, σας παρέχει μέσω διαφόρων τεχνολογιών τις αποδοτικότερες και οικονομικότερες λύσεις θέρμανσης χώρων και νερού χρήσης. Μετά την οικονομοτεχνική μελέτη των απαιτήσεων σας καθώς και των αναγκών του χώρου από τον εξειδικευμένο μηχανολόγο μας και πάντα έχοντας υπ’όψιν τις αρχές εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων, προσφέρουμε πολλές εναλλακτικές προτάσεις παρουσιάζοντας σας τα θετικά και τα αρνητικά κάθε συστήματος θέρμανσης με ανάλυση κόστους εγκατάστασης, εκτίμηση κόστους χρήσης καθώς και εκτίμηση μελλοντικού κόστους συντήρησης.

 

thermansi_2

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού γίνεται από το εξειδικευμένο προσωπικό μας ή από έμπειρους συνεργάτες με την καθοδήγησή μας. Υπάρχει και η δυνατότητα να γίνει η εγκατάσταση από δικό σας τεχνικό πάντα υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση από τον μηχανολόγο μας. Έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε το άρτιο τεχνικό, οπτικό, και λειτουργικό αποτέλεσμα της εγκατάστασης θέρμανσης.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα της κατασκευής συστημάτων αυτοματισμού μεγιστοποιώντας την αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία της τελικής εγκατάστασης.

 

thermansi_4

 

thermansh_logos

 

Εκπροσωπώντας μόνο τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους θέτουμε υψηλά στάνταρ στην ποιότητα και την λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων μας. Σας παρέχουμε όλα τα απαραίτητα για την υλοποίηση της εγκατάστασης θέρμανσης σας χωρίς να χάνεται τον χρόνο σας ψάχνοντας από δω και από ‘κει, όπως:

 • Λέβητες
 • Καυστήρες
 • Κυκλοφορητές
 • Δεξαμενές
 • Μπόιλερ
 • Ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες
 • Θερμαντικά σώματα
 • Συστήματα αυτοματισμών
 • Συστήματα αυτονομίας
 • Σωληνώσεις (πλαστικές, χαλκού κτλ.)
 • και όλα τα απαραίτητα υδραυλικά εξαρτήματα

thermansi_3

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις κυριότερες τεχνολογίες θέρμανσης:

 1. Πετρέλαιο
  Η θέρμανση χρησιμοποιώντας για καύσιμο το πετρέλαιο είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος στην Ελλάδα (ειδικά σε περιοχές που δεν υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου). Δεν είναι βέβαια ο πιο οικονομικός τρόπος αφού νέες αποδοτικότερες τεχνολογίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά.
 2. Πέλλετ
 3. Ξύλο
 4. Αντλίες Θερμότητας
  Η αντλία θερμότητας είναι στην ουσία ένα κλιματιστικό που χρησιμοποιεί ως μέσο μεταφοράς της θερμότητας το νερό. Τα απλά κλιματιστικά είναι και αυτά από τεχνικής πλευράς αντλίες θερμότητας με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούν σαν μέσο μετάδοσης τον αέρα. Η αντλία θερμότητας είναι ο πιο οικονομικός, καθαρός, και αυτοματοποιημένος τρόπος θέρμανσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά, σύμφωνα και με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 5. Κλιματιστικά
  Στη χώρα μας χρησιμοποιούνται κυρίως για ψύξη λόγω του θερμού κλίματος όμως είναι μια πολύ καλή λύση και για την θέρμανση με την προϋπόθεση να έχει τοποθετηθεί το σωστό μηχάνημα για κάθε χώρο μετά από μελέτη ώστε να εξασφαλιστεί η αποδοτική και οικονομική λειτουργία του συστήματος.
 6. Γεωθερμία
  Γεωθερμία ή Γεωθερμική ενέργεια ονομάζουμε τη φυσική θερμική ενέργεια της Γης που διαρρέει από το θερμό εσωτερικό του πλανήτη προς την επιφάνεια. Η μετάδοση θερμότητας πραγματοποιείται με δύο τρόπους:
  α) Με αγωγή από το εσωτερικό προς την επιφάνεια με ρυθμό 0,04 – 0,06 W/m2
  β) Με ρεύματα μεταφοράς, που περιορίζονται όμως στις ζώνες κοντά στα όρια των λιθοσφαιρικών πλακών, λόγω ηφαιστειακών και υδροθερμικών φαινομένων.
  Μεγάλη σημασία για τον άνθρωπο έχει η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας για την κάλυψη αναγκών του, καθώς είναι μια πρακτικά ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Ανάλογα με το θερμοκρασιακό της επίπεδο μπορεί να έχει διάφορες χρήσεις.
  H Υψηλής Ενθαλπίας (>150 °C) χρησιμοποιείται συνήθως για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ισχύς τέτοιων εγκαταστάσεων το 1979 ήταν 1.916 ΜW με παραγόμενη ενέργεια 12×106 kWh/yr.
  Η Μέσης Ενθαλπίας (80 έως 150 °C) που χρησιμοποιείται για θέρμανση ή και ξήρανση ξυλείας και αγροτικών προϊόντων καθώς και μερικές φορές και για την παραγωγή ηλεκτρισμού (π.χ. με κλειστό κύκλωμα φρέον που έχει χαμηλό σημείο ζέσεως).
  Η Χαμηλής Ενθαλπίας (25 έως 80 °C) που χρησιμοποιείται για θέρμανση χώρων, για θέρμανση θερμοκηπίων κτλ.
 7. Ενδοδαπέδια συστήματα
  Τα ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης και δροσιμού είναι από τους πιο διαδεδομένους τρόπους θέρμανσης στις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες. Συνδυάζουν καλαισθησία και υψηλή απόδοση και μπορούν να συνδυαστούν με αντλίες θερμότητας, γεωθερμικά συστήματα και συμβατικούς λέβητες πετρελαίου.
 8. Ηλιακή θέρμανση (χώρου και νερού)
  Χάρη στις νέες τεχνολογίες ηλιακών συλλεκτών υπάρχει η δυνατότηα για χρήση του ήλιου σαν κύρια ή βοηθητική πηγή θέρμανσης των χώρων. Έτσι μπορείτε να εκμεταλευτείτε την δωρεάν ενέργεια του ήλιου.

 

thermansh_5

Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία χρειάζεστε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.