ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΑΕΡΑΣ

tubo_villa_tubo_logo

Τον Μάιο του 2003 η Greenpeace παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε Ευρωπαϊκά σπίτια με μόλυνση που προκλήθηκε από την παρουσία χημικών κατάλοιπων στην σκόνη. Η μελέτη τόνισε ότι φτάσαμε στο σημείο όπου πρέπει να επέμβουμε αν θέλουμε να μειώσουμε τους κινδύνους για την υγεία, οι οποίοι προκαλούνται από εσωτερική μόλυνση.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αλλεργίες στην σκόνη και τα ακαρέα έφτασαν σε τόσο υψηλό επίπεδο που τα συμπτώματα έγιναν η κύρια αιτία απουσίας των παιδιών στα σχολεία.

Ο τομέας Ρευματολογίας, Αλλεργιών και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια πραγματοποίησε μια μελέτη πάνω στην θετική επίδραση που έχει ένα σύστημα καθαρισμού στην ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες. Παρατηρήθηκε μια αξιόλογη μείωση στα ρινικά συμπτώματα και ασθένειες, δάκρυσμα και διαταραχές ύπνου, μετά από διαμονή μόλις 3 μόνο μηνών σε περιβάλλοντα τα οποία καθαρίζονταν με κεντρικό σύστημα καθαρισμού. Όντας παράλληλα εξαιρετικά επαρκές για καθαρισμό του σπιτιού, ένα σύστημα καθαρισμού είναι βασικός παράγοντας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες στην σκόνη.

Η κεντρική ηλεκτρική σκούπα είναι πολύ πιο ισχυρή και γρήγορη από μια φορητή, και απομακρύνει πλήρως την σκόνη, τα μικρόβια και τα ακαρέα από τους χώρους διαμονής. Επιπλέον, σε μεγάλες εγκαταστάσεις όπως πολυκατοικίες, ξενοδοχεία το σύστημα μειώνει τα έξοδα καθαρισμού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή καθώς είναι αθόρυβο.


TUBO: Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ

 

Η κεντρική ηλεκτρική σκούπα TUBO είναι ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας, το οποίο κατασκευάστηκε με σκοπό, όχι μόνο να προσφέρει την μέγιστη καθαριότητα στους εσωτερικούς χώρους, αλλά να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα και να δημιουργήσει μια μικρή όαση ευφορίας και ασφάλειας στους χώρους διαβίωσης και εργασίας.

Είναι ένα σύστημα απόλυτα διακριτικό και σε νεόχτιστα κτίρια αφομειώνεται πλήρως στον χώρο που εγκαθίσταται με μοναδικό ορατό στοιχείο τις υποδοχές ανάρροφησης οι οποίες είναι πλήρως συμβατές με τις πιο διαδεδομένες διακοσμητικές πλάκες που τοποθετούνται στις πρίζες ρεύματος. Αλλά και στην περίπτωση ενός παλαιού κτιρίου όπου μπορεί να απαιτηθεί και εγκατάσταση εξωτερικών σωληνώσεων, η μικρή διάμετρος των σωλήνων δεν επηρρεάζει την καλαισθησία του χώρου.

Η κεντρική ηλεκτρική σκούπα TUBO είναι το πιο αποδοτικό, υγιεινό και οικονομικό σύστημα για τον καθαρισμό εσωτερικών χώρων και αποτελείται από τα εξής κύρια στοιχεία:

    η κεντρική μονάδα η οποία βρίσκεται σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, πχ. λεβητοστάσιο,
    το δίκτυο σωληνώσεων που είναι εγκατεστημένο στους τοίχους, δάπεδα και ψευδοροφές,
    οι υποδοχές αναρρόφησης όπου ο χρήστης εισάγει τον εύκαμπτο σωλήνα και
   

τα συγκεκριμένα αξεσουάρ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια του καθαρίσμου (ανάλογα με την επιφάνεια που καθαρίζεται).

Το συστήμα TUBO λειτουργεί με πολύ απλό τρόπο, με πολύ μεγάλη αποδοτικότητα:

 1.  

Αναρροφά την σκόνη με εύκαμπτο σωλήνα και κατάλληλη βούρτσα, διαμέσου των υποδοχών αναρρόφησης που είναι εγκατεστημένες στους τοίχους.

 2.  

Μεταφέρει την αναρροφούμενη σκόνη μέσω σωληνώσεων στην κεντρική μονάδα, η οποία είναι εγκατεστημένη σε ξεχωριστό χώρο, πχ λεβητοστάσιο, όπου φιλτράρεται.

 3.   Μεταφέρει μέσω σωληνώσεων τα μεγάλα σωματίδια σκόνης στον σάκο περισυλλογής.
 4.   Φιλτράρει και συλλαμβάνει εναέρια σκόνη στο φίλτρο.
 5.   Απορρίπτει την μικροσκόνη μέσω της γραμμής απόρριψης αέρα.

Το σύστημα TUBO είναι απλό, γρήγορο και ασφαλές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε στην οικογένεια. Επιπλέον, σε μεγάλους χώρους όπως πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και νοσοκομεία το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

tubo_8


ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΗΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΚΟΥΠΑΣ

   

Εκτονώνει την ψιλότερη σκόνη και μικρόβια πίσω στο χώρο από τον οποίο αναρροφήθηκαν, καθώς ρέουν μαζί με τον αέρα έξω από το πίσω μέρος της συσκευής.

   

Είναι λιγότερο πρακτικό διότι πρέπει να μετακινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο, πάνω και κάτω στις σκάλες και πρέπει να είναι συνδεδεμένη στην πρίζα.

   

Η απόδοση μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς καθώς γεμίζει ο σάκος απόρριψης, μειώνοντας την ισχύ αναρρόφησης.

    Οι σάκοι απόρριψης είναι ανθυγιεινοί και δυσάρεστοι κατά την αλλαγή.
    Είναι θορυβώδης.
    Πιάνει χώρο όπου αποθηκεύεται.
    Το κόστος αγοράς έχει μειωθεί αλλά το κόστος συντήρησης είναι υψηλό.

 

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΚΟΥΠΑΣ

     
   

Δεν επιστρέφει την ψιλή σκόνη και τα μικρόβια πίσω στον αέρα, αλλά τα διοχετεύει μέσω σωληνώσεων έξω από τον χώρο που καθαρίζεται.

   

Είναι πρακτικό, γρήγορο και ασφαλές : ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να μετακινεί τον εύκαμπτο σωλήνα ο οποίος είναι εισαγμένος στην υποδοχή αναρρόφησης, χωρίς να χρησιμοποιεί πρίζες ρεύματος.

    Είναι πολύ ισχυρό και η απόδοσή του δεν σταματάει.
    Απαιτεί μονάχα μερικές απλές διαδικασίες συντήρησης, μερικές φορές το χρόνο.
    Δεν δημιουργεί δυσοσμίες στο περιβάλλον στο οποίο χρησιμοποιείται.
    Είναι αθόρυβο, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν οι άνθρωποι κοιμούνται.
   

Σε ξενοδοχεία και άλλα μεγάλα κτίρια, οι πρακτικές του ιδιότητες και ισχύς σας επιτρέπουν να κάνετε απόσβεση της επένδυσης σας πολύ γρήγορα.

   

Τα έξοδα συντήρησης είναι μικρά και η οικονομία στα εργατικά και αναλώσιμα υλικά (σάκοι απόρριψης, φίλτρα…) σημαίνει πως τα έξοδα συντήρησης του είναι ένα κλάσμα από αυτά μιας συμβατικής ηλεκτρικής σκούπας.

 

 

 

 

Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία χρειάζεστε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

man-on-phone-with-laptop_small tubo_home_small tubo - tertiary sector_small
Συχνές Ερωτήσεις Οικιακές Εφαρμογές Επαγγελματικές Εφαρμογές