• Τι είναι το TUBΟ ;

Το TUBO είναι ένα καινοτομικό σύστημα για καθαρισμό χώρων το οποίο βελτιώνει την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Σε αντίθεση με μια κανονική φορητή ηλεκτρική σκούπα, το TUBO χρησιμοποιεί υποδοχές αναρρόφησης και σωλήνες τοποθετημένους στους τοίχους οι οποίοι αναρροφούν την σκόνη και την μεταφέρουν σε μια κεντρική μονάδα εγκατεστημένη σε ξεχωριστό δωμάτιο, μακριά από το δωμάτιο το οποίο καθαρίζουμε για να απομακρύνει τα ακαρέα και την μικροσκοπική σκόνη τέλεια και αθόρυβα, αφήνοντας τον αέρα μέσα στο σπίτι τέλεια καθαρό.

 

• Πως λειτουργεί το TUBΟ ;

Το TUBO είναι τόσο απλό όσο και πρακτικό και πρωτότυπο: ο εύκαμπτος σωλήνας εισάγεται σε υποδοχές στους τοίχους στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού και η σκόνη εξαφανίζεται “πίσω από τον τοίχο”, μεταφερόμενη μέσω σωληνώσεων σε μια κεντρική μονάδα εγκατεστημένη σε ξεχωριστό περιβάλλον, μακριά από τα δωμάτια στα οποία ζούμε. Όχι πια κουβάλημα της παλιά ηλεκτρική σκούπας σε όλο το σπίτι ψάχνοντας για κατάλληλες πρίζες, όχι πια άγχος με επεκτάσεις οι οποίες δεν είναι αρκετά μακριές και χτυπάνε σε πόρτες και παράθυρα. Τώρα κάθε δωμάτιο έχει την προσαρμογή του όπου μπορείτε να εισάγετε τον εύκαμπτο σωλήνα με το ποιο κατάλληλο αξεσουάρ ή βούρτσα για το είδος της επιφάνειας που θέλετε να καθαρίσετε.

 

• Το σύστημα TUBO χρησιμοποιείται μόνο στο σπίτι ή και σε γραφείο ;

Το σύστημα TUBO είναι τόσο απλό και ευέλικτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρκετούς χρήστες ταυτόχρονα. Συνεπώς είναι ιδανικό για τον καθαρισμό όχι μόνο σπιτιών και διαμερισμάτων αλλά και μεγάλων κτιρίων και χώρων όπως ξενοδοχεία, γραφεία, κοινοτικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, πλοία, κ.λ.π.

 

• Που μπορώ να εγκαταστήσω το σύστημα TUBO ;

Η κεντρική μονάδα του συστήματος TUBO είναι εγκατεστημένη σε ένα ξεχωριστό χώρο, μακριά από τα δωμάτια στα οποία κατοικούμε, για παράδειγμα στην ταράτσα, την σκεπή, σε γκαράζ, στα εντοιχισμένα ντουλάπια της κουζίνας ή σε κελλάρι, κλπ. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το σύστημα κάθε ώρα διότι είναι εντελώς αθόρυβο.

 

• Το σύστημα TUBO είναι κατάλληλο για κάποιον που υποφέρει από αλλεργίες ;

Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ της παραδοσιακής ηλεκτρικής σκούπας και του κεντρικού συστήματος αναρρόφησης αφορά την ανακύκλωση της σκόνης. Πράγματι, ενώ η πρώτη απορρίπτει την σκόνη πίσω στον χώρο, το δεύτερο την απομακρύνει ολοκληρωτικά, μεταφέροντας την μέσω σωληνώσεων στο δωμάτιο όπου συλλέγετε στην κεντρική μονάδα, εγγυώντας συνεπώς ολική καθαριότητα του χώρου και απομακρύνοντας αποδοτικά τους κοριούς και τα σωματίδια μικροσκοπικής σκόνης. Μέσα στην κεντρική μονάδα η σκόνη φιλτράρεται από ειδικά πολυεστερικά φίλτρα και στην συνέχεια ο καθαρός αέρας απορρίπτεται. Η σκόνη δεν έρχεται σε επαφή με τον χρήστη.

 

• Το σύστημα TUBO μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα υπάρχον σπίτι ;

Συνήθως όχι : αυτός ο τύπος συστήματος εγκαθίσταται κατά την κατασκευή ενός καινούριου κτιρίου ή όταν αναπαλαιώνεται ένα παλιό καθώς αποτελείται από σωληνώσεις διαμέτρου 50mm οι οποίες περνούν κάτω από το δάπεδο και στους τοίχους στα σημεία από τα οποία περνούν το ηλεκτρικό και υδραυλικό δίκτυο. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα ολοκληρωμένο διαμέρισμα, αλλά πρέπει να είναι διαμέρισμα σε έναν μόνο όροφο και με γκαράζ ή κελάρι από κάτω όπου μπορούν να εγκατασταθούν οι σωλήνες, τρυπώντας το δάπεδο για να εγκατασταθούν οι υποδοχές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλή ιδέα να ρωτήσετε τους τεχνικούς μας οι οποίοι μπορούν να σας επιδείξουν τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσετε.

 

• Είναι το σύστημα TUBO θορυβώδες ; 

Όχι δεν είναι θορυβώδες καθώς η κεντρική μονάδα βρίσκεται σε ξεχωριστό δωμάτιο από το υπόλοιπο σπίτι. Συνεπώς δεν ακούτε το μοτέρ να λειτουργεί και μπορείτε να καθαρίσετε τα δωμάτια με απόλυτη ησυχία. Αυτό σας επιτρέπει να καθαρίζετε το απόγευμα ή την νύχτα, όπου μια συνηθισμένη θορυβώδης ηλεκτρική σκούπα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ιδιαίτερα σε μια πολυκατοικία.

 

• Χρειάζομαι υποδοχές αναρρόφησης σε κάθε δωμάτιο ;

Εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι τα δωμάτια· με μία υποδοχή μπορείτε να καλύψετε χοντρικά 25/30 m² συνεπώς είναι πολύ απλό να υπολογίσετε τον αριθμό των υποδοχών που χρειάζεστε. Ένας άλλος τρόπος για να υπολογίσετε τον αριθμό υποδοχών είναι ο ακόλουθος: Γνωρίζοντας πως ο εύκαμπτος σωλήνας έχει μήκος 9m, εάν οι υποδοχές είναι εγκατεστημένες στο σημείο x (διάδρομος, είσοδος κλπ..) μπορείτε να δείτε ως που θα φτάσει ο σωλήνας και να προσδιορίσετε τον αριθμό των υποδοχών που απαιτούνται για να καλύψετε όλο το διαμέρισμα ή σπίτι.

 

• Τι μπορώ να καθαρίσω ;

Με το σύστημα TUBO μπορείτε να αναρροφήσετε σκόνη, μικρά θραύσματα, οποιοδήποτε στεγνό υλικό που μπορείτε να βρείτε υπό κανονικές συνθήκες μέσα στο σπίτι και τα οποία φέρνετε στο σπίτι κατά την διάρκεια της ημέρας. Προφανώς η διάμετρος των αντικειμένων προς αναρρόφηση δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος βουλώματος των σωλήνων. Αναφορικά με τα υγρά, όμως, αυτά πρέπει να καθαριστούν χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο αξεσουάρ: τον διαχωριστή υγρών. Αναρροφώντας νερό και σκόνη ταυτόχρονα χωρίς την χρήση αυτού του αξεσουάρ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και να βουλώσει τους σωλήνες και επομένως την ροή της σκόνης προς την κεντρική μονάδα.

 

• Μπορώ ν’ αναρροφώ υγρά με το σύστημα TUBO ;

Όχι άμεσα, για να το κάνετε αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ειδικό “Διαχωριστή Υγρών”, Νο ΑΡ372 ή ΑΡ373. Το αξεσουάρ αυτό τοποθετείται μεταξύ της υποδοχής αναρρόφησης και τον εύκαμπτο σωλήνα ώστε τα υγρά να διαχωρίζονται από τον αέρα και να μην εισέρχονται στις σωληνώσεις. Όταν γεμίζει μια βαλβίδα ασφαλείας, σταματάει την αναρρόφηση.

 

• Τι είναι ο διαχωριστής υγρών ;

Ο διαχωριστής υγρών είναι ένα αξεσουάρ το οποίο χρησιμοποιείται όταν θελήσετε να καθαρίσετε νερό ή στάχτες ή μικροσκοπικά υλικά τα οποία δεν θέλετε να εισέλθουν στις σωληνώσεις του συστήματος καθαρισμού. Αυτές οι ουσίες «διαχωρίζονται» από αυτό το αξεσουάρ.

 

• Το σύστημα TUBO μπορεί να βουλώσει ;

Είναι πολύ δύσκολο να βουλώσει το σύστημα καθώς για να το χρησιμοποιήσετε πρέπει να εισάγετε τον σωλήνα σε μια υποδοχή η οποία διαθέτει μια γωνία 90o η οποία χρησιμοποιείται ως σύστημα ασφαλείας αποτρέποντας “μεγάλα σωματίδια” να εισέρχονται στις σωληνώσεις. Καθαρίζοντας με τον κλασσικό σωλήνα, η διάμετρος είναι αρκετά μικρή (περίπου 30mm) επιτρέποντας μόνο σε πολύ μικρά υλικά να περνούν.

 

• Σε τι επιφάνειες μπορώ να χρησιμοποιήσω το σύστημα ;

Σε όλες τις επιφάνειες, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες βούρτσες. Για παράδειγμα, σε ξύλο χρησιμοποιείστε την βούρτσα η οποία δεν χαράζει · για μάρμαρο ή σκληρά δάπεδα, την βούρτσα με μαλακές, κοντές τρίχες, για ξύλο, πλακάκια ή άλλα δάπεδα τις βούρτσες με τις ειδικές τρίχες. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από βούρτσες για διάφορες χρήσεις.

 

• Τι αξεσουάρ υπάρχουν για το σύστημα TUBO ;

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από αξεσουάρ συμπεριλαμβανομένων ποικίλων τύπων εύκαμπτων σωλήνων, βούρτσες και υποδοχές για να προσαρμόσετε στις ποικίλες απαιτήσεις επίπλωσης.

 

• Πως καθαρίζω το φίλτρο του κεντρικού συστήματος καθαρισμού;

Τα κεντρικά συστήματα καθαρισμού TUBO είναι εξοπλισμένα με ένα ανιχνευτή κορεσμού του φίλτρου. Η κεντρική μονάδα εμφανίζει προειδοποιητική ένδειξη όταν το φίλτρο είναι κοντά σε σημείο κορεσμού (αναβοσβήνει κίτρινος λαμπάκι στον πίνακα ενδείξεων). Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την κεντρική μονάδα αλλά ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ τον καθαρισμό του φίλτρου. Εάν η κεντρική μονάδα εμφανίζει συχνά αυτήν την ένδειξη τότε πρέπει να αντικαταστήσετε το φίλτρο.

 

 

Αλλάζοντας το Φίλτρο :

 

Αφαιρέστε το φίλτρο για να το αναγεννήσετε και να το καθαρίσετε με χαμηλή πίεση νερού, προσέχοντας να μην σκιστεί η ύφανση του φίλτρου. Εάν το φίλτρο σκιστεί καθώς το καθαρίζετε, αντικαταστήστε το με καινούργιο.

  Αφού το πλύνετε, το φίλτρο πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν εκτεθεί σε πηγές θερμότητας.


Καθαρίζοντας το Φίλτρο :
• Χρησιμοποιώντας το σύστημα καθαρισμού, καθαρίστε την σκόνη από το φίλτρο.
• Πλύνετε το φίλτρο στον νεροχύτη με χαμηλή πίεση νερού.
• Αφήστε το φίλτρο να στεγνώσει.
• Ελέγξτε ότι δεν έχει σκιστεί, διαφορετικά αντικαταστήστε το.
Πριν προχωρήσετε συνιστούμε την χρήση προσωπικού προστατευτικού ρουχισμού. Προτείνουμε να διαθέτετε ένα αυθεντικό ανταλλακτικό φίλτρο TUBO για να το χρησιμοποιήσετε κατά την περίοδο αναγέννησης.

Παρατήρηση
Η κεντρική μονάδα δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί χωρίς να τοποθετηθεί το φίλτρο. Μη συμμόρφωση με αυτήν την οδηγία μπορεί να προκαλέσει ζημιά της τουρμπίνας αναρρόφησης. Χρησιμοποιείτε μόνο αυθεντικά προϊόντα TUBO.

 

 

 

 

Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία χρειάζεστε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

 

man-on-phone-with-laptop_small tubo_home_small tubo - tertiary sector_small
Συχνές Ερωτήσεις Οικιακές Εφαρμογές Επαγγελματικές Εφαρμογές